Placinta cu mere si aluat fraged

de silvi0ara in Prajituri, 23 Apr 2010 | 19725 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250g unt sau margarina
  • 400g faina
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg mere rase
  • zahar dupa gust
  • scortisoara dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si aluat fraged:

Intr-un vas se freaca untul cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare.Apoi se adauga cele 2 oua si se omogenizeaza bine iar la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se framanta bine pana devine un aluat omogen.Se pune intr-o folie de plasic se se da la frigider patru 1 ora.
Merele se curata si se dau pe razatoarea mare sau la robot.Se pune intr-o cratita la foc mic amestecat cu zahar dupa gust si se lasa sa se innmoie bine.Se pune apoi scortisoara si zaharul vanilat si se lasa apoi la scurs intr-o stracuratoare.
Se scoate aluatul din frigider si se imparte in 2.Se pune prima foaie intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergameni,se pune deasupra umplutura scursa bine si se acopera cu a 2 foaie.Se baga in cuptorul preicalzit la 190gC pentru 20-30 de minute.Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bucataras Medi 1

23.04.2010, 18:55

vin si eu la o portie.....................

Rocsi 1

23.04.2010, 19:55

silvi0ara 1

23.04.2010, 22:33

Va astept cu placere.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine